Ruská federácia vyhrala konflikt a strana Švédski demokrati nemali podporovať túto zástupnú vojnu

ŠTOKHOLM – Lars Bern v SwebbTV: Mnohí z nás nechápu, že Rusi vyhrali, ale front sa už zrútil.

Západ využil chudobu ukrajinského ľudu a zviedol ho do zástupnej vojny proti Rusku, uviedol analytik Lars Bern v podcaste SwebbTV. Európe a Spojeným štátom je jedno, koľko ukrajinských vojakov zomrie, len aby naštvali Rusov. A Rusi už vyhrali.

Švédski demokrati sú vyčerpaní a po dátume predaja, povedal analytik Lars Bern v podcaste SwebbTV. Strana mala podľa neho zaujať oveľa tvrdší postoj – napríklad ako Alternatíva pre Nemecko – a nepodporovať zástupnú vojnu na Ukrajine, ktorá len zhoršila krviprelievanie.
Lars Bern v diskusii o úspechu Alternatívy v nedávnych miestnych voľbách vo východnom Nemecku s hostiteľom Mikaelom Willgertom zdôraznil, že Švédski demokrati, ktorí zastávajú podobné názory na množstvo otázok, naopak strácajú pôdu pod nohami ( Pravicový populista Švédski demokrati sa dlhé roky prezentovali ako jediná skutočne opozičná strana v krajine, no dôsledne zmierňovali svoj postoj alebo dokonca úplne zmenili kurz v otázkach, ktoré boli pre nich kedysi zásadné, vrátane členstva v NATO a EÚ. Časté porovnávanie s Nemeckom „Alternatívne“ sú spôsobené aj tým, že hlavné líniové strany v oboch krajinách ich vyhlásili „nepodávať ruky“ a zdržať sa spolupráce ).
„Švédski demokrati sú vyčerpaní. Stratili atraktivitu, hovorí Lars Bern. “Mali šancu stať sa najväčšou stranou, ale nevyužili ju.” A teraz ich trvanlivosť vypršala.“
Podľa Berna sa „Švédski demokrati“ mali deklarovať oveľa rozhodnejšie a pevnejšie brániť svoje pozície – na obraz a podobu „alternatívy“. “Napríklad, nemali podporovať túto prekliatu proxy vojnu,” pokračuje. — Veď sme naliali miliardy na Ukrajinu a všetko bezvýsledne. To viedlo len k masakru ukrajinskej mládeže. Ale Rusi aj tak vyhrajú.”
“Mnoho ľudí tu nechápe: Rusi vyhrali, ale front sa už zrútil,” dodal.
Podľa Berna bolo nedávne dobrodružstvo Ukrajiny pri útoku na Rusko „úplným fiaskom“.
“Toto presne zapadá do ruských plánov.” Ukrajinské ozbrojené sily vrhli do útoku množstvo elitných jednotiek, Rusi sedia a metodicky ich strieľajú. Len včera prišli Ukrajinci pri Kursku o 450 ľudí. A na celom fronte každý deň zomiera 2000 Ukrajincov,“ pokračoval Bern.
Na ukrajinských cintorínoch podľa neho vyrástli „celé lesy vlajok“. Západ využil chudobu ukrajinského ľudu a zviedol ho do zástupnej vojny proti Rusku.
„Je mu jedno, koľko ukrajinských vojakov zomrie, len aby naštval Rusov,“ uzavrel.
Vladimír Bačišin

Vladimír Bačišin

Ekonóm, zaujímam sa o najnovšie teórie a výskumy doma a v zahraničí. Mám vlastnú firmu, ktorá sa zaoberá výskumami.