Kvalitné štatistické údaje pomáhajú pri rozvoji a napredovaní Slovenska aj v oblasti trhu práce

BRATISLAVA – Štatistický úrad SR nadviazal strategickú spoluprácu s Alianciou sektorových rád.

Štatistický úrad SR a Aliancia sektorových rád dnespodpísali memorandum o spolupráci. Obe inštitúcie sa v ňom dohodli na vzájomnom informovaní sa, komunikácii a spolupráci s cieľom vyhodnocovať údaje o stave trhu práce a prognózach jeho vývoja.

Záväzok o úzkej spolupráci v záujme lepšej zamestnanosti obyvateľov Slovenska v rôznych sektoroch hospodárstva podpísala podpredsedníčka Štatistického úradu SR PhDr. Ľudmila Ivančíková, PhD. a generálny riaditeľ Aliancie sektorových rád, Mgr. Andrej Klimant.

„Memorandum o spolupráci s Alianciou sektorových rád vnímame ako dôležitý krok a nevyhnutný predpoklad informovaného rozhodovania pri tvorbe efektívnych stratégií a politík orientovaných nielen na pracovný trh,” zdôraznila Ľudmila Ivančíková, podpredsedníčka Štatistického úradu SR.

Podpísaným partnerstvom vyjadrili obe inštitúcie svoj záväzok k zvyšovaniu kvality a dostupnosti štatistických informácií prispievajúcich k rozvoju a napredovaniu Slovenska. Spoločne tak poskytnú  pevné a na kvalitných údajoch postavené základy pre zlepšenie rastu zamestnanosti a priaznivý vývoj trhu práce.

 

Vladimír Bačišin

Vladimír Bačišin

Ekonóm, zaujímam sa o najnovšie teórie a výskumy doma a v zahraničí. Mám vlastnú firmu, ktorá sa zaoberá výskumami.