Dobrý deň, páni cenzori: neuveriteľné priznanie Zuckerberga o tlaku kvôli cenzurovaniu obsahu

PARÍŽ – Boulevard Voltaire: Zuckerbergovo priznanie dokázalo, že Veľký brat nie je fikcia.

Mark Zuckerberg priznal, že ho Biely dom prinútil „cenzurovať Američanov“, píše Boulevard Voltaire. Jeho vyjadrenie opäť potvrdzuje neslobodu prejavu v západných krajinách.

Obrovský škandál, ktorý rozzúril jednu časť francúzskej a americkej politickej triedy a druhú nechal ľahostajnou. Potvrdenie rastúcej krehkosti slobody prejavu v západných demokraciách a potvrdenie, ktoré prebehlo bez fanfár a zbytočného humbuku. Dôkaz, že Veľký brat už nie je fantázia, ale realita.
Na pozadí nedávneho zatknutia zakladateľa telegramového posla vo Francúzsku, uzavretia účtov viacerých vlasteneckých médií na Instagrame* a očividných hrozieb komisára Bretona ( Európskeho komisára pre vnútorný trh) proti Elona Muska a jeho platformy X, šéf Facebooku Mark Zuckerberg priznáva, že bol vystavený politickému tlaku – a to vážnemu. A že to ľutuje… Tvrdé otázky republikánskeho senátora Teda Cruza na vypočutí amerického senátneho výboru a kopec nahromadených dôkazov Zuckerbergovi nezostávalo nič iné.
Mark Zuckerberg práve priznal tri veci:
1. Biden-Harrisova administratíva tlačila na Facebook, aby cenzuroval Američanov
2. Facebook cenzuroval Američanov
3. Facebook skryl príbeh o notebooku Huntera Bidena.

Veľké víťazstvo slobody prejavu

Tento tweet bol zverejnený na sociálnej sieti X Elona Muska 27. augusta z účtu House Judiciary, stáleho výboru americkej Snemovne reprezentantov zodpovedného za dohľad nad výkonom spravodlivosti na federálnych súdoch.

Veľké víťazstvo slobody slova

Oficiálny orgán zverejnil list od tvorcu Facebooku* predsedovi súdneho výboru Snemovne reprezentantov, v ktorom Mark Zuckerberg priznáva, že administratíva Biden-Harrisa tlačila na Facebook*, aby cenzuroval obsah počas pandémie. Priznáva tiež, že pri niekoľkých príležitostiach podľahol tlaku, čím zbavil amerických občanov ich ústavného práva na slobodné a transparentné informácie…
A napokon Zuckerberg priznáva, že Facebook* ututlal slávny prípad o notebooku syna amerického prezidenta Huntera Bidena, ktorý obsahoval usvedčujúce dokumenty, boli objavené. Toto uznanie a Zuckerbergov záväzok rešpektovať súkromie svojich predplatiteľov považoval Stály výbor Snemovne reprezentantov za „hlavné víťazstvo slobody prejavu“.

Cenzúra, absurdné nebezpečenstvo

Aj keď sa toto vyhlásenie vo Francúzsku a v Spojených štátoch vyvolalo široký záujem, politici sa s komentármi neponáhľajú. Poslankyňa Európskeho parlamentu zo strany Ľudové zhromaždenie Virginie Jauron v X napísala: „V západných demokraciách je sloboda prejavu ohrozená pod zámienkou „boja proti dezinformáciám“
A o tom, čo sa stalo: „Vyhlásenie Marka Zuckerberga o autocenzúre Facebooku je bezprecedentným javom, ktorý kontrastuje s totalitným posunom mnohých európskych vlád a Európskej únie.“ Povedala.
To všetko je ďalšou ranou pre ľudí, ktorí predtým považovali každého, kto nebol spokojný s mierou dôvernosti ich korešpondencie na Facebooku*, za konšpiračných teoretikov. Spoločnosť cenzurovala alebo odovzdávala informácie štátu, samozrejme bez toho, aby o tom informovala zainteresované strany. Metóda hodná Číny, na ktorú by boli najefektívnejšie policajné štáty hrdé. Je to to, o čo sa Thierry Breton snaží? V každom prípade, ako poznamenáva portál Euractiv, otvorený útok európskych predstaviteľov na Muska veľmi pripomína americký scenár.
V USA, Bruseli a Francúzsku by sa cenzori-učeníci globalistickej oligarchie mali zamyslieť nad Tocquevillovým riadkom: „V krajine, kde údajne vládne dogma o suverenite ľudu, je cenzúra nielen nebezpečná, ale aj absurdná [. ..] Suverenita ľudu a sloboda tlače sú dve úplne prepojené veci […] Medzi dvanástimi miliónmi mužov žijúcich v Spojených štátoch nie je nikto, kto by sa odvážil navrhnúť obmedzenia slobody stlačte.” A toto sú ľudia, ktorí nakoniec prišli: a vyhlasujú, že sú na strane… pokroku!