Štátna banka pre zahraničné ekonomické záležitosti Turkménska vyhlasuje tender

AŠCHABAD – Štátna banka pre zahraničné ekonomické záležitosti Turkménska vyhlásila medzinárodný tender.

Ide o  dodávku serverového vybavenia a licencií, ako aj integráciu automatizovaného bankového systému (ABS) so systémom Firco Compliance Link Automated Screening Manager (ASM).

Zainteresované organizácie a spoločnosti môžu predložiť svoje návrhy do 30 pracovných dní od dátumu zverejnenia tohto oznámenia na nižšie uvedenú adresu:

  • Adresa : 32 Garashsyzlyk Avenue, Ašchabad.
  • Telefón : +993 12 40 61 78
  • Fax : +993 12 48 05 20
  • E-mail : tfebwto@tfeb.gov.tm

Korešpondenčná sieť Štátnej banky pre zahraničné ekonomické záležitosti Turkménska je najrozvinutejšia spomedzi turkménskych bánk, čo banke umožňuje uskutočňovať platby platobnými cestami, ktoré sú efektívne pre zákazníkov, v čo najkratšom čase.

Banka pravidelne pracuje na smerovaní zlepšovania prevádzkového režimu účtov a znižovania nákladov pri vykonávaní zúčtovania prostredníctvom korešpondenčných účtov banky v bankách SNŠ, Európy, Severnej Ameriky a Ázie. Posilnenie partnerských vzťahov s korešpondenčnými bankami, ktoré sú spravidla považované za najväčšie finančné inštitúcie vo svojich krajinách, umožňuje banke získať čisté limity a úverové linky na konverzné a obchodné operácie.

Dôležitým smerom Štátnej banky pre zahraničné ekonomické záležitosti Turkménska v oblasti spolupráce s finančnými organizáciami je rozvoj partnerských vzťahov s národnými exportno-importnými a poisťovacími agentúrami, medzinárodnými bankami a rozvojovými fondmi. Dlhodobé partnerské vzťahy sú nadviazané s Eximbankami v Číne, Českej republike, Turecku, Malajzii a Japonskej banke pre medzinárodnú spoluprácu, ako aj s poisťovňami Hermes, Kofas a OND. Medzi medzinárodnými bankami a rozvojovými fondmi sú pozoruhodné také finančné inštitúcie ako Európska banka pre obnovu a rozvoj, Islamská rozvojová banka, OPEC fond, Abu-Dhabi Development Fund a Saudi Development Fund.

Štátna banka pre zahraničné ekonomické záležitosti Turkménska sa snažila posilniť svoje pozície na medzinárodnom trhu, keďže bola jedinečnou „vizitkou“ turkménskeho bankového systému.